Мартин Чой се завръща на пистата този уикенд в BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм

Мартин Чой се завръща на пистата този уикенд в BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм

Тази събота и неделя (21 и 22 май) на пистата "Навак" в Сърбия ще се проведат 3-ти и 4-ти кръг от BMU Европейския шампионат по мотициклетизъм, като в тях участие ще вземе и Мартин Чой при най-бързите състезатели в клас Супербайк 1000. Българският пилот вече е възстановен от контузията в ръката, която получи преди повече от месец в Серес и е напълно готов за предстоящите два старта.

"Тренирам ежедневно и вече 37 дни от операцията на ръката са зад гърба ми. Само аз знам колко ми беше трудно и тежко да не мога да се състезавам в този период, но нито за миг не съм се отчайвал, а напротив - не спирах с тренировките и следвах програмата на лекарите за възстановяването. Сега съм добре и направените изследвания го потвърждават. По-бързо от очакваното се случват нещата, което изненада докторите, но положих много усилия, за да се върна обратно на пистата. Направих преди няколко дни планираните тестове с мотора в Сърбия и Гърция и мога да кажа, че всичко е наред и нямам търпение отново да застана на стартовата решетка още този уикенд. Използвам случая да благодаря на всичките си спонсори и фенове, които ежедневно се интересуваха как съм и кога отново ще карам в състезание. Ето че моментът наближи и ще се радвам да се видим на писатата "Навак" в Сърбия . Сигурен съм, че в събота и неделя ще има доста наши сънародници, които ще подкрепят както мен, така и останалите българи, с които ще участваме“, сподели Мартин Чой преди отпътуването си за западната ни съседка.

Състезанията в класа на Мартин Чой започват в събота от 14:30 българско време, а в неделя от 13:30 часа. Разстоянието от София до пистата край Белград е 440 километра.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти