Бенитес: Моят бюджет за селекция в Ливърпул беше 20 милиона, а Клоп има резерви, които струват 40 милиона

Бенитес: Моят бюджет за селекция в Ливърпул беше 20 милиона, а Клоп има резерви, които струват 40 милиона

Рафаел Бенитес коментира, че не може да се сравнява неговият период в Ливърпул и този на Юрген Клоп. Испанецът прекара шест години на “Анфийлд” между 2004 и 2010 г.

“Хората си спомнят моя отбор, но да се сравнява с един Ливърпул, който е похарчил 1 милиард, много добре похарчен, вярно е, но има играчи, струващи 40 милиона, на пейката. Затова не може да сравнявате моя Ливърпул с този на Клоп, защото трябва да погледнете обстоятелствата. Аз имах бюджет за селекция в размер на 20 милиона. Кажете ми кой може да привлече Ливърпул с 20 милиона, когато се привличат футболисти за 40 милиона за пейката”, коментира Бенитес.

Наставникът се оплака, че е бил ограничен по отношение на селекцията и в Евертън. Миналото лято клубът е похарчил само 1,7 милиона за нови играчи, тъй като е трябвало да спазва Финансовия феърплей след години на много разходи: “Похарчихме само 1,7 милиона. Въпреки това, работихме с това, което е на разположение и се спарвяхме, но започнаха контузии и неприятности. Един играч изпусна част от мебелировката върху пръста си”.

Бенитес допълва, че не съжалява, че е приел работата в Евертън, където феновете бързо се обърнаха срещу него поради отношенията му с Ливърпул, след като резултатите станаха негативни. Испанецът твърди, че е оставил отбора в добро състояние и Франк Лампард е отговорен за това, че тима се бори за оцеляване: "В решението имаше някаква логика, но аз не го виждам така. Тогава Евертън беше конкуретноспособен. Когато напуснахме, бяхме на шест точки зад десетия с два мача по-малко и на шест точки над зоната на изпадащите. Беше лоша позиция на фона на очакванията, он реалистична на фона на инвестициите и контузиите. След напускането ни Евертън привлече петима футболисти, всички се възстановиха и имаше нов мениджър, който трябва да поеме своята отговорност".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти