Volvo Recharge Tour стартира днес във Варна

Volvo Recharge Tour стартира днес във Варна

Днес във Варна стартира Volvo Recharge Tour, като изцяло електрифицираната гама на шведската марка ще обиколи големите градове на страната в следващите две седмици.

Volvo Recharge е обединяващо название за напълно електрическите автомобили и Plug-in хибриди на луксозната шведската марка. Recharge серията осигурява много мощност и спиращо дъха пътно поведение, но без компромис по отношение на опазването на планетата.

Volvo Recharge Tour се предвожда от бестселърите XC90 PHEV и XC60 PHEV, сега с нова генерация plug-in хибридна технология с удължен електрически пробег и 455 к.с. мощност. В електрифицираната компания на Volvo важно място заемат и напълно електрическото XC40 Recharge, както и последната шведска зезда - новото C40. 

Електромобил сменя Volvo XC90
Електромобил сменя Volvo XC90

Почитателите на електрическата мобилност ще имат възможност да се запознаят отблизо и тестват достойнствата на Volvo Recharge гамата от днес до 21 май във Варна (в шоурума на Volvo и на паркигна на Делта мол), от 26 до 29 май в Бургас (в шоурума на Volvo и в Морската градина) и от 31 май до 2 юни в шоурума на Volvo в Пловдив.

Volvo C40 Recharge има пробег от над 400 километра с едно зареждане
Volvo C40 Recharge има пробег от над 400 километра с едно зареждане

След като обиколи страна, Volvo Recharge Tour ще акостира на международното автомобилно изложение в София, което ще се проведе от 3 до 12 юни в МИЦ.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти