Volvo C40 Recharge има пробег от над 400 километра с едно зареждане

Volvo C40 Recharge има пробег от над 400 километра с едно зареждане

Новото C40 Recharge е първият напълно електрически кросоувър на Volvo cars и второ попълнение в електрическата гама на марката. До 2030 година шведският производител планира да е изцяло електрическа компания, а до 2040 година - климатично неутрална.

Създателите на скандинавския модел са заложили на нова модерна спортна визия, различна от всичко предлагано от Volvo до момента. С40 Recharge се отличава и с това, че е първият автомобил на компания, за производството на който не е използвана никаква кожа и е нагледен пример за лукс и предизвикателни дизайнерски решения. С  релефен полупрозрачен декор и подсветки създава естествена, успокояваща светлина и съвременен стил в купето. Volvo C40  разполага с нова усъвършенствана система за пречистване на въздуха в купето, предотвратява проникването на до 80%  от опасните частици PM 2.5 .

Пробегът на електромобила с едно зареждане е над 430 км. (по WLTP) с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Задвижването се състои от двойни електрически двигатели, по един на предния и задния мост, задвижвани от 78 kWh батерия, която може да бъде заредена до 80% за около 32 минути. Има и версия с мощност 231 к.с. и предно задвижване.

Volvo въвежда изключително модерна актуализация на софтуера
Volvo въвежда изключително модерна актуализация на софтуера

Новото C40 Recharge идва с инфотейнмънт система, базирана на Android и разработена съвместно с Google. С нея клиентите могат да разчитат на напълно интегрирани в автомобила Google приложения и услуги, като Google Assistant, Google Maps и Google Play. Неограничените данни позволяват превъзходна връзка. Освен това автомобилът е проектиран да получава актуализация на софтуера по въздуха. Това означава, че C40 Recharge ще продължава да се подобрява дори след като е напуснал завода.

Електрическата Puma идва от Румъния
Електрическата Puma идва от Румъния

Цената стартира от 101 330 лева с ДДС и включени 5 години гаранция, Door to door услуга, както и сервизен пакет за три години, покриващ безплатно регулярен сервиз и нормално износващи се консумативи (като дискове, накладки, пера на чистачките). 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти