Световна премиера на Renault Austral на салона в София

Световна премиера на Renault Austral на салона в София

По малко от три месеца след като Renault Austral беше представено за първи път на специално онлайн събитие, новият технологичен SUV прави своя дебют на Автомобилен салон София. От 3 до 12 юни посетителите на най-голямото събитие за автомобилната индустрия в България ще бъдат сред първите в световен план, които ще се запознаят на живо с новия модел.

През последните две години Renault затвърждава заявката си за повторното завладяване на сегмент C, сърцето на световния автомобилен пазар, с лансирането на три изцяло нови модела до края на 2022 г. Новият Austral продължава офанзивата, започната от Arkana и новия Megane E-TECH Electric в този сегмент, в традицията на „автомобили за живота“ с решително модерен подход. Подходът на „Новата вълна“ на Renault, чиято цел е да направи марката еталон за технологии, чиста енергия и услуги.

Интериорът на Austral предлага комфорт, достоен за семейните модели, които са белязали историята на Renault. Бижуто на този щедър и приветлив интериор, екранът OpenR, съчетава визуализация на данните от арматурното табло с това на информацията от навигацията и мултимедията, интегрирайки най-доброто от услугите и приложенията на Google. Неговите два големи 12-инчови екрана плюс 9,3-инчовият head-up дисплей са с обща площ от близо 1000 см2 за интуитивно, поглъщащо и свързано изживяване зад волана.

Austral разполага с 32 системи в помощ на водача, MULTI-SENSE настройки и най-новата система на Renault за управление на четирите колела 4CONTROL Advanced. Полезни, проактивни и интелигентни технологии, осигуряващи комфорт, удоволствие и безопасност на пътниците.

Новият Austral е първият автомобил Renault, проектиран върху платформата CMF-CD от трето поколение, разработена съвместно в рамките на Алианса. Моделът предлага нова по-мощна и по-ефективна версия на системата E-TECH Hybrid и два бензинови двигателя с 48V и 12V технология „mild hybrid“– различни технологии за електрификация за гама, която обхваща всички приложения на частните и корпоративните клиенти.

Renault ще покаже Megane E-Tech Electric на салона в София
Renault ще покаже Megane E-Tech Electric на салона в София

Официалното лансиране на новото Renault Austral ще бъде в края на 2022 г.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти