Швайнщайгер още страда за драматично загубения финал от Челси преди 10 години

Времето не може да излекува болката от загубения финал в Шампионската лига през 2012 година у Бастиан Швайнщайгер. Изминаха 10 години от онзи мач на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен, в който баварците паднаха от Челси с 3:4 след изпълнение на дузпи при равенство 1:1 в редовното време пред невярващите очи на собствените си привърженици. Швайнщайгер, един от най-подкрепяните играчи на Байерн в последните 20 години, а също така и клубна легенда, пропусна последната и решаваща дузпа и Челси стана европейски клубен шампион.

"Подложих себе си на най-много критики", каза Швайнщайгер пред клубното списание, което се нарича "51". "Все още пред очите ми са лицата на феновете. И днес ги виждам", добави бившият халф.

Hа сутринта след загубата Швайнщайгер отишъл до някаква пекарна, намираща се близо до брега на река Изар, "за да си потопи краката във водата". И усетил как над целия град е надвиснала "мъртвешка тишина".

Но той също така каза, че поражението от 2012 в срещата, в която те доминираха, е "основната за това, което се случи през 2013-а и през 2014-а година", когато Байерн спечели требъл в страната и Германия стана световен шампион в Бразилия.

"Но дълбоко в себе си все още съжалявам за пропуснатия шанс от 2012 година и вероятно винаги ще бъде така", завърши той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти