Абрамович поставя под риск "жизнеспособността" на Челси

Отказ на Роман Абрамович да приеме предложената структура на плащане, която му е била предложена от правителството, по продажбата на Челси може да причини сериозно забавяне в продажбата на клуба. Това от своя страна може да застраши жизнеспособността на лондонския тим допълва информацията си вестник "Таймс", който се позовава на неназован правителствен източник.

Челси обяви името на новия собственик
Челси обяви името на новия собственик

"Сините" вече обявиха, че са придобити от американския милиардер Тод Боели в сделка на стойност 2.6 милиарда лири. Парите трябваше да бъдат преведени в холдингова сметка и да бъдат задържани в нея до момента, когато те могат да отидат във фондация за подпомагане на жертвите от войната в Украйна.

Абрамович обаче настоява 1.6 милиарда от парите, което представлява дълга даден от олигарха към "сините", да бъдат преведени към дъщерна компания в САЩ, след което да отидат във фондацията. Това обаче е неприемливо за правителството, тъй като от там заявяват, че това може да е в разрез с наложените на руския олигарх санкции свързани с близките му връзки с Владимир Путин, тъй като няма как да се гарантира, че те няма да отидат в самият Абрамович.

Задачите пред новия собственик на Челси - нов стадион, успехи на терена и съблазняване на феновете
Задачите пред новия собственик на Челси - нов стадион, успехи на терена и съблазняване на феновете

Надеждите бяха, че сделката за Челси може да бъде завършена до края на седмицата, но сега това изглежда по-скоро невъзможно. Лондонският клуб ще завърши сезона с временен лиценз от правителството, но той важи само до края на май.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички