Макларън влиза във Формула Е през 2023 година

Макларън влиза във Формула Е през 2023 година

Отборът на Макларън ще се включи в световния шампионат във Формула Е от началото на следващия сезон, когато ще бъде въведена и третата генерация автомобили в изцяло електрическия шампионат. За целта британският екип ще изкупи активите на Мерцедес, който ще се оттегли от шампионата в края на годината.

„Днешната новина потвърждава следващата вълнуваща страница от развитието на отбора. От нашето създаване през 2019-а представянето, устойчивостта и адаптивността бяха наш основен приоритет. До момента Мерцедес-Бенц бяха основният благодетел на този отбор. Когато започнахме своите съществуване можехме само да мечтаем за успехите, които постигнахме“, заяви ръководителят на екипа на Мерцедес Иън Джеймс. Той ще продължи да заема този пост и през следващата година, когато тимът вече ще се казва Макларън.

„Макларън винаги търси начини да се състезава с най-добрите на ръба на технологиите, с което предоставя различни начини на своите фенове, партньори и служители да се забавляват. Формула Е, както всички други състезателни серии, напълно отговаря на всички тези критерии“, каза изпълнителният директор на Макларън Зак Браун.

Mercedes напуска Формула Е в края на сезон 2022
Mercedes напуска Формула Е в края на сезон 2022

Мерцедес се присъедини към Формула Е в началото на сезон 2019-20, след като през 2018-19 тимът бе познат като HWA. Още във втората си кампания като пълноправен член на изцяло електрическия шампионат „Сребърните стрели“ стигнаха до титлите при отборите и пилотите с Ник де Врийс. Седмици по-късно обаче германският производител обяви оттеглянето си от шампионата в края на сезон 2022.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти