Людмил Хаджисотиров: Този мач го забравяме

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров изрази своята гледна точка след категоричната победа над Спартак Плевен с 94:65 в мач №1 от полуфиналната серия между двата отбора. Ето какво каза Удо пред колегите от Max Sport 2 след двубоя:

Рилски спортист се развихри и отнесе Спартак в първия мач от серията
Рилски спортист се развихри и отнесе Спартак в първия мач от серията

“Ние не делим отбора на първи и втори състав. Всички помагат, всеки е важен и мисля, че методично и постепенно направихме тази разлика. Започнахме да играем с повече енергия и по-високо темпо във втората четвърт. Постепенно се получи тази разлика. Спечелихме борбата под коша. Мачът може би отстрани изглеждаше лесен, но това не беше така. В плейофите няма нищо лесно. Сега трябва да забравим за случилото се днес и да се подготвим за втория мач. 

Трей Портър скача много и вече доста отбори му се подлагат и го бутат във въздуха, тъй като отскокът му е висок. Такива отигравания са опасни. Бръкнаха му в окото, такива неща се случват в двубоя. Надявам се да е готов за следващия мач. На Барет Бенсън му казах, че въпреки че нямаше точки, той помогна доста на отбора с играта си днес. Ние в крайна сметка сме отбор и отборът е много по-важен от всяка индивидуалност. Докато аз съм треньор, винаги ще е така. 

Спартак играе много добре в транзиция, имат доста добри стрелци от разстояние. Неслучайно са втори в лигата по отбелязани точки. Днес в голяма степен ги ограничихме, но аз мисля, че имаме доста резерви в нашата игра. Ние не сме направили нищо. Спечелили сме един мач от серията, а тя е до три победи. Този мач го забравяме и се готвим за следващия.

Снимка: start-photo.bg

Още от Баскетбол

Виж всички