Бастианини с огромен аванс след втората тренировка на „Льо Ман“

Бастианини с огромен аванс след втората тренировка на „Льо Ман“

Доскорошният лидер в генералното класиране в MotoGP Енеа Бастианини от екипа на Грезини Дукати оглави подреждането в края на втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Франция, седми кръг за сезона в кралския клас.

Италианецът успя да запише време от 1:31.148, нов рекорд на трасето, в своя последен летящ тур в рамките на сесията, а само два завоя по-късно се озова на асфалта при преминаването на шикана „Дънлоп“. Освен него на земята в рамките на втората подготвителна сесия се озоваха още Жоан Мир (Сузуки), Лука Марини (ВР46 Дукати), Марко Бедзеки (ВР46 Дукати), Франко Морбидели (Ямаха) и други.

Втората позиция в края на първия ден на „Льо Ман“ се заема от Алейш Еспаргаро (Априлия), който има пасив от 0.202 секунди спрямо лидера. Третото време бе дадено от Алекс Ринс (Сузуки), който бе с 0.297 по-бавен от Бастианини.

Йоан Зарко (Прамак Дукати) и Франческо Баная (Дукати) се наредиха пети и шести, а действащият световен шампион Фабио Куартараро (Ямаха) остана шести. Освен тях в топ 10 преди утрешната третата тренировка се движат още Брад Биндър (КТМ), Мир, Пол Еспаргаро (Хонда) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати). От тях единствено Пол Еспаргаро постигна това с времето си от първата тренировка по-рано днес, в която той бе най-бърз.

Първи извън позициите, даващи право на участие директно във втората фаза на квалификацията утре, към момента е миналогодишният победител в Гран При на Франция Джак Милър (Дукати), който има пасив от само 0.002 секунди спрямо Мартин. Добрата новина за него, а за всички други пилоти извън топ 10 е, че те ще имат още един шанс за влизане в десетката преди квалификацията на „Льо Ман“.

Той ще бъде в утрешната третата свободна тренировка, която стартира в 10:55 часа българско време.

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти