Ботас: Битките с Ръсел не са лични

Ботас: Битките с Ръсел не са лични

В началото на сезон 2022 Валтери Ботас бе заменен от Джордж Ръсел в състава на Мерцедес, което принуди финландеца да премине в екипа на Алфа Ромео. В първите пет старта за годината двамата няколко пъти се озоваха един до друг на пистата в директен спор за позиция, включително и в Гран При на Маями миналата седмица, както и на „Имола“ 14 дни по-рано.

Ботас обаче категорично заяви, че битките между тях са с изцяло спортен контекст и няма личностна връжда.

Защо Ботас изпусна двете коли на Мерцедес напред
Защо Ботас изпусна двете коли на Мерцедес напред

„Ние гоним точките и се опитваме да максимизираме всяка възможност, да спечелим всяка възможна позиция. Определено на „Имола“ за мен бе приятно да имам такава цел, защото реално от средата на дистанцията около мен не се случваше нищо. Аз само гледах как го настигам с по няколко десети във всяка обиколка, което ме караше да продължавам да натискам. Целта бяха повечето точки, а не човека“, бяха думите на Ботас.

Той също така коментира и представяне на Алфа Ромео и демонстрирания прогрес от базирания в Хинвил екип от началото на сезона.

Ботас се радва, че е успял да се отблагодари на механиците на Алфа Ромео
Ботас се радва, че е успял да се отблагодари на механиците на Алфа Ромео

„Много се наслаждавам. Започнахме сезона с точки в първото състезание и след това правим прогрес, на който се наслаждаваме. Определено не изоставаме, което ни мотивира още повече. Много, много се наслаждавам на това приключение“, каза финландецът.

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти