Небойша Видич: Този отбор има голямо сърце

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич остана доволен от проявения характер на своите баскетболисти, които стопиха изоставане от 10 точки в последната четвърт, за да постигнат обрат с 80:74 над Левски след продължение в мач №1 от полуфиналната серия между двата тима. 

Балкан поведе на Левски след драма в първия мач от полуфиналната серия
Балкан поведе на Левски след драма в първия мач от полуфиналната серия

„Ние не играхме добре, да бъда честен. Благодаря за поздравленията. Добре е, ако вие мислите така, но аз не мисля така. Започнахме мача плахо, не бяхме дори на половина на интензитета, с който играхме срещу предишния ни опонент в плейофите. Левски има добри играчи, разбира се, те знаят как да играят. Натиснаха ни и ние загубихме нашата плавност в защита. Това беше причината да отбележим само 13 точки в третата част, но определено страдахме от това да намерим нашия ритъм. 

Не мога да бъда ядосан на тези момчета, защото те имат голямо сърце. Те го показаха отново. Ние можем да вкарваме или пропускаме, но определено този отбор има голямо сърце и аз като треньор не мога да искам нещо повече. 

На почивката Левски имаше 11 борби в нападение. Това е прекалено много дори за 40 минути. Бяхме меки, дори техните гардове ни създаваха проблеми при овладяването на борбата. Една от причините за успеха беше това, но мисля, че намерихме начин за отворени стрелби и да създадем отворено пространство на заслон и всъщност това беше причината да спечелим мача. Определено спечелихме мача в последната част. Тези тройки, които Рори вкара бяха най-важните точки в мача и честно казано, видях, че сме в добър момент и имаме добра енергия. Чувствах, че ще спечелим мача в продължението. 

Вие ме питате за Рори, Вашите колеги журналисти ме питат за Си Джей, аз изтъквам Уошингтън, който подобри играта си в последната част и продължението, но преди всичко това е отбор. Това не е тенис, не е и плуване. Всичко, което ще направим или пропуснем, ще го направим като отбор. Този отбор е едно голямо сърце и още веднъж казвам, заради този факт, аз съм най-щастливият треньор в света. Дали съм щастлив с някои други баскетболни неща, не, за бога. Ние трябва да подобрим нещо специално в нашата организация, но с тези сърца, не се притеснявайте. 

Атмосферата в залата беше хубава. Хората бяха мотивирани от това, което се случваше на терена във всеки смисъл на думата, но видях и прекалено много зелени седалки празни. 

Видич казва това, което чувства. Казах вече това в мое изказване преди мача дали сме били в най-добрия си момент преди мача, бих казал не, но, още веднъж повтарям, с това голямо сърце, интензитет и усилия, които вложиха на терена моите играчи, мисля, че можем да дадем причина на хората в Ботевград да бъдат щастливи. Не може да си купите енергия от Фантастико, ние ще се опитаме, но мисля, че те имат по-широк ростер, но отново, това е същият полуфинален плейоф. 

Кой може да каже аз съм изморен. Тази дума е забранена от много време в моя отбор. Няма проблеми, нито умора, няма контузии, това е полуфинал и аз се надявам, че целият град ще разпознае това и ще дойде да ни подкрепи в събота, а в залата няма да остане празна седалка.“

Снимка: Стоян Христов

Източник: http://balkan-basket.com/bg/

Още от Баскетбол

Виж всички