В Хаас са разочаровани от развоя на Гран При на Маями

Пилотите на Хаас Мик Шумахер и Кевин Магнусен прекараха голяма част от надпреварата за Гран При на Маями в позиции, които щяха да им донесат точки. В крайна сметка обаче и двамата завършиха извън топ 10, което остави Хаас с празни ръце от първото за годината домашно състезание за американския екип.

Слабите класирания и на двамата бяха в резултат на контакти с пилотите на Астън Мартин Себастиан Фетел и Ланс Строл в заключителните обиколки. 

Шумахер съжалява за удара с Фетел, който го лиши от първи точки
Шумахер съжалява за удара с Фетел, който го лиши от първи точки

„Бяхме в лоша позоция още в събота. В състезанието успяхме да се доберем до хубави место, но в последните 10 обиколки всичко отиде в канала. Кой няма да е разочарован след уикенд като този? Нямаме кого друг да обвиним освен себе си“, бе коментарът на шефа на Хаас Гюнтер Щайнер относно уикенда във Флорида.

„Бяхме в зоната на точки, може би щяхме да вземем точки и с двете коли, но след това загубихме на рестарта. Много разочароващо, защото мисля, че се прегрупирахме много добре, но след това направихме няколко грешчици и загубихме всичко след рестарта. Не всичко, останаха ни счупени части накрая“, добави ексцентричният италианец.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти