Артета: Ако победим Тотнъм, ще играем в ШЛ - няма нужда от по-голяма мотивация

Артета: Ако победим Тотнъм, ще играем в ШЛ - няма нужда от по-голяма мотивация

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че играчите му са пределно мотивирани за предстоящото дерби на Северен Лондон срещу Тотнъм, защото победата в този мач би означавала, че със сигурност "топчиите" ще играят в Шампионската лига през следващия сезон. В момента разликата между двата отбора е четири точки, а след дербито Арсенал и Тотнъм ще имат по още два мача до края на сезона.

"Посланието е много ясно - ако спечелим, ще играем в Шампионската лига през следващия сезон. Играчите нямат нужда от по-голяма мотивация. Възможността е налице. Това дерби може би е най-вълнуващото в моята треньорска кариера. Когато имаш възможност да постигнеш целите си за сезона, нямаш търпение да изиграеш този мач".

Испанецът коментира слуховете за евентуален трансфер на Габриел Жезус по очакван и лаконичен начин: "Знаете, че не говоря за играчи, които не са при нас".

"Бен (Уайт) е под въпрос. Той се чувства доста по-добре, но трябва да преценим какво е състоянието му. Положението с Букайо (Сака) е същото. Много е трудно да се преценят контузиите. Трябва да ги прегледаме днес и да видим как се чувстват", добави Артета по отношение на новините около състава на Арсенал преди утрешното дерби. 

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички