Dacia има нов вицепрезидент по дизайна

Dacia има нов вицепрезидент по дизайна

От днес Давид Дюран става вицепрезидент дизайн за Dacia. Той ще се присъедини към управителния комитет на марката под ръководството на Дени Ле Вот, главен изпълнителен директор Dacia & Lada. Давид ще отговаря пред Лоранс ван ден Акер, изпълнителен вицепрезидент дизайн за Renault Group и член на борда на директорите на Renault Group. 

Давид Дюран наследява Майлс Нюрнбергер, който напуска компанията по лични причини и за да преследва други професионални проекти.

49-годишният Давид Дюран е завършил École supérieure de design Strate Collège в Париж. Започва кариерата си в Renault Group през 1997 г. като дизайнер екстериор. На него е поверено създаването на концептуалния автомобил Koleos през 1999 г. и Ellipse през 2002 г.

Dacia произведе 10 милиона коли
Dacia произведе 10 милиона коли

От 2002 до 2009 г. Давид Дюран работи в сателитните дизайн центрове в Барселона (Испания), Сеул (Южна Корея) и Сао Пауло (Бразилия). С този международен опит той е назначен за дизайн директор на гамата Global Access през 2011 г. След това допринася за Design to Cost и успеха на марката Dacia.

Жан-Мишел Жар ще гостува на Renault на 19 май
Жан-Мишел Жар ще гостува на Renault на 19 май

През 2020 г. той става директор екстериорен дизайн за Dacia и допринася за дизайна на Bigster Concept, който олицетворява еволюцията на марката.

Renault продава АвтоВАЗ за 2 стотинки
Renault продава АвтоВАЗ за 2 стотинки

Давид Дюран се занимава с дизайн, ретро автомобили, реставрация на мотоциклети, архитектура и съвременно изкуство.

Очаквам с нетърпение да работя с Давид, за да посрещнем предизвикателствата на мобилността на утрешния ден. Неговите креативност, опит и чувство за иновации са широко признати, както от нашето ръководство, така и в автомобилната индустрия. Бих искал да благодаря на Майлс за неговия принос и работата с екипите”, заяви Лоранс ван ден Акер, изпълнителен вицепрезидент дизайн на Renault Group.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти