Данаил Милушев е новият старши треньор на Добруджа 07

Данаил Милушев е новият старши треньор на мъжкия тим на Добруджа 07 (Добрич). Той ще замести Лазар Лазаров, който водеше добруджанци прец изминалия сезон в efbet Супер Волей.

Милушев идва от шампиона Хебър, където бе помощник на Камило Плачи.

Преди това 38-годишният бивш национал, дебютира като старши треньор, начело на Дунав (Русе).

Дани Милушев: Преговарям с Добруджа, до дни ще реша дали оставам при шампионите
Дани Милушев: Преговарям с Добруджа, до дни ще реша дали оставам при шампионите

В своята кариера като състезател, е играл за Черно море, в Италия, Франция, Турция и Южна Корея. Има спечелен бронзов медал от световното първенство за младежи Иран 2003 г. Носител на Купата на Франция със своя клуб Кан през 2007 г. С националната фланелка  е бил на първо място в класацията за най-добър нападател в Световната лига 2008.

"Отборът твърдо ще играе в Суперлигата, ще заявим участието си, когато дойде момента, каза в студиото на медийна група „Добруджа“ президентът на клуба Тодорин Ненчев. Данаил Милушев има пълната свобода да работи в клуба. 

Ще наблегнем много и на Детско-юношеската школа. Имаме деца, на които трябва да дадем поле за изява в мъжкия отбор", каза още Тодорин Ненчев.

Целта е да формираме бюджет поне като миналогодишния. Общината твърдо стои зад отбора, каза президентът. Работи се активно по селекцията, като вече е почти ясен списъкът от състезатели, които ще играят за добричкия тим през новия сезон. Имената им ще бъдат обявени след подписването на договорите, допълни президентът.

Тодорин Ненчев съобщи, че ръководството на клуба подготвя и благотворителна вечер за ВК Добруджа 07. Събитието е планирано за 7 юни, като ще има много изненади, ще присъстват и известни волейболни личност, каза президентът, като уточни, че до дни ще бъде обявена по-подробна информация за инициативата.

dobrudjatv.net

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти