Борислав Михайлов награди и пожела успех на България U17 на финалите на Евро 2022

Борислав Михайлов награди и пожела успех на България U17 на финалите на Евро 2022

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се срещна с футболистите и треньорския щаб на юношеския национален отбор на България до 17 г. преди заминаването на тима за финалите на Евро 2022 в Израел. Точно след седмица – на 16 май, младите "лъвчета" стартират участието си с двубой срещу актуалния носител на трофея Нидерландия, а след това им предстоят мачове срещу Франция и Полша. Въпреки тежката група, Михайлов изрази увереност, че момчетата на селекционера Йордан Петков ще представят достойно България на континенталния форум.

"Искам да сте смели и да играете освободено. Съперниците са много силни, но точно това трябва да ви амбицира да покажете най-доброто от себе си. Гордея се и вярвам във вас!", заяви президентът на БФС.

По лична инициатива на Борислав Михайлов футболистите и треньорите на България U17 получиха финансови стимули за историческото си класиране за европейските финали. Досега в тази възрастова категория "лъвчетата" имаха само едно участие на континентални финали – през 2015 гoдина, когато България бе домакин на форума.

Снимка: bfunion.bg

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти