Киелини смята, че италианският футбол се нуждае от промени

Киелини смята, че италианският футбол се нуждае от промени

Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини остава концентриран върху състезателната си кариера, но смята, че италианският футбол трябва да се промени, дори ако се наложи да се въведе плейофна система в Серия "А". Договорът на защитника с гранда от Торино изтича през 2023 година.

„Докато си футболист, трябва да си фокусиран върху кариерата си. Никога не съм мислил за нищо друго“, коментира италианецът пред местното издание La Stampa.„Бих искал да продължа с някаква ръководна роля във футбола в бъдеще, за да приложа опита си и това, което съм спечелил през кариерата си. Но имам и доста да уча. Познавам спорта много добре, но това не е достатъчно“, заяви Киелини.

Наскоро президентът на Ювентус Андреа Аниели намекна, че Киелини би могъл да получи място в ръководството на клуба, а бранителят изказа и мнението си за развитието на италианския футбол. „Трябва да променим правилата, както и настройката като цяло. Има прекалено много консерватизъм в Италия. В бизнеса се правят неща, които трябва да бъдат направени, но във футбола всяка идея за промяна се възприема като потенциална заплаха. Помислете и за стадионите. Всички знаят, че трябва да се направи нещо различно“, обясни 37-годишният футболист. 

Той не изключи и възможността форматът на Серия "А" да се промени. „Например, би имало повече интрига при въвеждането на плейофи. Би било доста интересно за мнозинството фенове. Но има страх от новите неща и в крайна сметка нищо не се променя“, завърши Киелини.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти