Американският боксьор Джери Форест: Бия Кубрат Пулев и правя задно салто

Американският боксьор Джери Форест: Бия Кубрат Пулев и правя задно салто

Работех на подводница, пусках ядрения двигател

Пулев забавя

Не се бия със слабаци

Американският боксьор Джери Форест (26 победи, 20 с нокаут, 4 загуби и 2 равни) е следващият съперник на Кубрат Пулев (28 победи, 14 с нокаут и 2 загуби). Те ще се бият на 14 май в Ингълууд и ще подгреят сблъсъка между Тервел Пулев и Сергей Ковальов. Срещата ще бъде предавана пряко в България по стрийминг платформата FITE. Специално за читателите на "България Днес" и за youtube канала "Спортната джунгла" Джери Форест разкри как се готви за двубоя и какво ще се случи в него.

- Г-н Форест, преди две седмици ви се обадиха за мача с Кубрат Пулев. Каква беше вашата реакция на поканата?

- Исках да се бия с някой. Неговото име изскочи. Откри се възможност и избрах Пулев. Не съм излизал от залата. Ще имам шест седмици за тренировки.

- Как ще опишете стила на Кубрат Пулев. Неговите опасни и слаби страни?

- Опасните страни са, че е мощен като за стар човек. Слабостта вероятно е неговата възраст. Мобилността. Вече забавя. Много добър и умен боец. Трябва да намеря начин как да го надиграя.

- В последния ви мач завършихте наравно с Майкъл Хънтър. Какво не ви стигна за победа?

- Напълно спечелих мача. Така го чувствам. По това време се биех за организацията "Трилър". Техните пари бяха инвестирани в Майкъл Хънтър. За нещастие, когато видите равенство, това значи, че някой е загубил. Доминирах в мача, но трябваше да натисна малко повече, за да измъкна срещата. Смятам, че спечелих поне с два-три рунда. Затова най-важното нещо, което трябва да правя, е да отказвам съперниците. В мача с Пулев трябва да спечеля по-убедително. Да бъда по-добрият боксьор и да не оставя нещата в ръцете на съдиите.

- Едва не победихте и друг топбоксьор - китаеца Жилей Жан. Той ви свали на три пъти в нокдаун, но накрая почти го отказахте. Срещу него също завършихте наравно. Справедливо ли беше?

- Ако трябва да съм честен, двамата с Майкъл Хънтар отидоха в болница след мачовете. Разбирам, че се опитват да се оправдаят с някакви неща. Но те не бяха готови да бъдат притиснати от някой като мен. Същото е и с Майкъл Хънтър. Той започна да повръща в своя ъгъл. Този мач технически трябваше да бъде спрян. Двамата с Жилей бяха закарани в болница заради дехидратация и криза. Натискам хората до нива, за които не са подготвени. Точно това получавате срещу мен. Това ще се случи и с Пулев.

- Звучите сякаш планирате да пратите и Пулев в болница, така ли е?

- Планирам да спечеля. Не съм планирал да пратя предишните ми двама съперници в болница. Те се озоваха там заради натиска. Заради силата, с която ударите влизат в техните тела. Натрупването от мощта на ударите. Не се хваля. Само казвам, че бачкам като кон. Не съм случайно тук.

- След мачове обичате да правите задно салто. Ще видим ли нещо подобно и срещу Пулев?


- Определено. Роден съм в Луизиана, а това е нещо, което правим там. Салта, скокове от дървета. Тичаме. Това е нещо, което някак си ми напомня за дома. Дивата цивилизация, където може да правиш, каквото си искаш. Оттам идвам. Там няма много възможности, но има много талантливи хора. За пръв път го направих, когато бях аматьор. Спечелих с нокаут. Направих циганско колело и салто. Оттогава нещата тръгнаха. Винаги когато печеля мач, правя коронния ми номер.

- Вярно ли е, че сте искали да бъдете архитект, но след голям бой в училище, няколко човека срещу вас, сте решили да се занимавате с бокс? Какво се случи?

- Обичам архитектурата на сградите. Обичам историята. Обичам науката. Определено исках да отида в колеж и да стана архитект. Но обичам боевете. Обичам бокса. Баща ми ме попита - какво искаш да правиш с твоя живот? Наистина ли искаш да отидеш в колеж. Отговорих - искам да боксирам. Той ми намери боксова зала. Бях на 19 или на 18. "Моушун къмюнити хаус" в центъра на Нюпорт Нюз. Влязох там и все още не съм излязъл.

Тервел Пулев: С Кубрат не правим спаринги
Тервел Пулев: С Кубрат не правим спаринги

- Работили ли сте нещо друго освен бокса?

- Да, по професия съм ядрен електротехник. Включвам военни ядрени реактори. Работил съм на кораби и подводници. На по-ниско секретно ниво, но съм виждал някои невероятни неща из тези места. Много е яко да видиш как работят машините, за да защитават страната. Имах щастието да ги задвижвам и да работя на тях. Да се уверя, че работят правилно. Това беше моят малък дял за защитата на Америка. Нещо малко, с което помагах. Но беше страхотно преживяване. Харесваше ми.

Съперникът на Кобрата: Пулев е стар! Вкарах последните ми двама противници в болница
Съперникът на Кобрата: Пулев е стар! Вкарах последните ми двама противници в болница

- Защо решихте да напуснете и да се фокусирате върху бокса?

- Това стана през 2019-а. След мача с Джърмейн Франклин, който загубих с 1:2 съдийски гласа. Казах си: Знаеш ли, наистина мога да правя това. Мога, но за да го сторя, трябва да напусна работата. Да го правя по-сериозно. Да се уверя, че съм по лагери. Да се уверя, че се храня правилно. Беше нещо, което промени живота ми. Това исках да правя. Усетих се готов. Знаех, че притежавам талант. Но няма как да станеш световен шампион, докато работиш. Заради времето, което отнема.

Вече е ясен следващият противник на Кобрата
Вече е ясен следващият противник на Кобрата

- Колко по-добър станахте, след като започнахте да се занимавате само с бокс?

- Победите ми станаха по-убедителни. Моите боксови умения, моят боксов интелект. Като цяло съм по-добър. Като не работя, мога да се фокусирам върху надграждането. Затова се вижда прогрес с всеки мач. От битката с Карлос Такам през Жилей до Майкъл Хънтър. Винаги има прогресия. Боксирам по-добре, използвам по-добре водещата ръка. Балансиран съм. Непрекъснато съм готов на съпротива. Прав удар, движение, отместване. Имам доста плюсове. Мисля, че израствам и ставам все по-добър с времето.

- Имахте много интересен насрочен мач срещу Джарел Милър. Срещата пропадна заради положителна допинг проба. Казахте, че Милър се е опитвал да извърши убийство, защото е бил допингиран преди мача. Какво е вашето мнение за забранените вещества в професионалния бокс?

- В нашия спорт един удар може да убие човек. Моята идея с убийството беше, че ако си допингиран, помага да увеличиш нараняването на другия човек. Според мен можеш да убиеш човек с един удар. Ако вземаш забранени вещества, които помагат да спечелиш мача, всичко може да се случи на ринга. Когато се допингираш, правиш още една крачка. За мен тук победата остава на заден план. Тук вече отиваш на ниво убийство. Какво ще се случи, когато допингираният убие този, който не е вземал допинг? Ще сметнем това най-вероятно за убийство.

- Как ще изглежда Джери Форест срещу Кубрат Пулев?

- Ще изляза още по-експлозивен. Моят най-сигурен удар е десният прав. И движението. Да надделявам над съперника. Ако сте гледали мои мачове, не търся нокаута. Защото обикновено съм по-техничният боксьор. Моят стил е да боксирам, да бъда балансиран. Ако засрещна съперника, нокаутът ще дойде. Важно е да спечеля рунда. Да печеля рунд след рунд. Да изглеждам добре. И да надиграя съперника. Да започвам атаките с десния прав. Това е мач на доказването за мен. Пулев е 40-годишен. Много добър боксьор. Но той не е млад. Това е мач, с който "Трилър" ще ме опознае още по-добре. Мачът е в моя полза. Просто вижте статистиките от предишните ми срещи, които бяха за мен. Боксът, статистиката, начинът, по който се биех. Смятам, че ще бъде много добър мач. Пулев определено няма да се даде и да заспи.

- Вашата прогноза?

- Нокаут или победа. Не съм перко. Доволен съм, стига да спечеля категорично. Не искам да оставям никакви съмнения на съдиите. Разбира се, че искам да спечеля с нокаут, но никога няма да тръгна директно да го търся срещу толкова добър боксьор. Защото мога да се подхлъзна. След като победя Пулев, мисля, че ще скоча в световните ранглисти. На същото ниво съм като всеки боксьор от тежка категория. Без значение от ранглистата или името. Правил съм спаринги с доста момчета като Дионтей Уайлдър и Филип Хъргович. Не смятам, че някой от тях е по-добър от мен.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти