Йордан Петков: Не ни е страх от никого

Селекционерът на юношеския национален отбор Йордан Петков говори за триумфа на тима в предаването "Домът на футбола".

"Емоциите остава все още при всички, още не можем да осъзнаем какво се случи, но това е хубава тръпка. След като свърши мачът с Ейре не се зарадвахме, защото трябваше да чакаме резултатите от другите мачове. Час и половина го чакахме и като казаха, че всичко е ок се гледахме и не вярвахме. След това избухнахме", заяви Петков. 

Страхотно! Жълт картон в 87-ата минута класира “лъвчетата” за Евро 2022
Страхотно! Жълт картон в 87-ата минута класира “лъвчетата” за Евро 2022

"Трудно е да се работи с юноши в тази възраст. Специфично е. Гледам да има дисциплина и направихме уникален колектив. Възприеха идеите ми. Във всяка контрола влизаха сякаш беше квалификация. Защо да не отидем на европейското? Това им казах. Много деца минаха през националния отбор и благодарност на клубовете. Условията, които се създадоха от БФС бяха на топ ниво", добави още той. 

Бурната радост на България (U17) след класирането на Евро 2022
Бурната радост на България (U17) след класирането на Евро 2022

"Предполагам, че и аз имам малка "вина", но голямата е за тези деца и всеки ден им напомням, че трябва да се трудят и продължават. Има и световно първенство след европейското и те искат да отидат там. Да, това може да ни е целта. Не ни е страх от никой и не отиваме като аутсайдери. Показвах им Германия, Испания и други и момчетата видяха, че разликата не е голяма. 

Не само този набор, а има и изключително силни набори и страхотни деца, които израстват. Това е бъдещето. Има основа, с която да се продължи напред", заяви Петков.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти