България (U21) и Уелс не се победиха

Младежите на Уелс и България завършиха наравно 1:1 в мач от квалификациите за Евро 2023. Владимир Николов (61) беше точен за "лъвчетата", но бързо след това Самюел Пиърсън (63) изравни. Нашите на практика изгубиха шансове за класиране, и днес играха за честта, като в същото време търсеха реванш от островитяните за загубата, която ни нанесоха на стадион “Славия” с 0:4 през есента. 

Удар на Крис Добрев в 3-ата минута не намери очертанията на вратата. В 12-ата минута стражът Шепърд се намеси след хубав удар на Добрев, а "лъвчетата" ни спечелиха корнер. В следващите минути Уелс отговори с удар на Дейвис в аут и опасен шут на Торп в 19-ата минута, след който Христов трябваше да се намесва.

В 24-ата минута Джаспър шутира в аут. Пет минути по-късно Торп отново не намери целта, а Вейл последва примера му в 31-ата минута.

В рамките на няколко минути двата тима си размениха неточни удари. Първо Джаспър шутира в аут, а след това Пиърсън беше стреля покрай вратата на Христов. 

Второто полувреме започна с нова опасност за лъвчетата, пропиляна от Филип Кръстев. В 53-ата минута Уелс бе близо до гола, но отлична намеса на Христов предотврати гол след изстрел на Уилямс. В 59-ата минута Илия Груев стреля в ръцете на Шепърд.

Все пак България стигна до гола в 61-ата минута. Влезлият от резервната скамейка 5 минути по-рано Владимир Николов отбеляза попадение във вратата на Уелс. За съжаление, радостта на "лъвчетата" продължи едва две минути, тъй като Самюел Пиърсън възстанови равенството в 63-ата, като до края на срещата до нов гол не се стигна. 

УЕЛС - БЪЛГАРИЯ 1:1
0:1 Владимир Николов (61)
1:1 Самюел Пиърсън (63)

УЕЛС: 12. Шепърд, 6. Бойс, 3. Джоунс, 2. Стивънс, 5. Астли, 7. Пиърсън, 4. Тейлър, 8. Уилямс, 15. Торп, 9. Вейл, 10. Дейвис 

БЪЛГАРИЯ: 12. Христов, 2. Попов, 13. Петров, 18. Чернев, 3. Стоянов, 14. Кръстев, 6. Антов, 8. Груев, 7. Добрев, 11. Тонев, 20. Джаспър

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти