Джордж Клууни проявява интерес към Дарби Каунти

Джордж Клууни проявява интерес към Дарби Каунти

Холивудската звезда Джордж Клууни призна, че има интерес към закъсалия във финансово отношение Дарби Каунти. Отборът от Чемпиъншип е в администрация от повече от шест месеца и в момента води битка за оцеляване, след като му бяха отнети 21 точки като наказание. Въпреки това отборът на Уейн Рууни все още има минимални шансове да оцелее. В момента Дарби е на осем точки от спасителната зона, като до края на сезона остават седем кръга.

През 2020 година Клууни, който живее в Англия заедно със своята съпруга, проявяваше интерес към собствеността в испанския Малага, но тогава сделката пропадна. Сега актьорът признава, че продължава да мечтае да стане собственик на футболен клуб.

„Дарби е страхотен футболен клуб, който има фантастична история и съм сигурен, че ще има и голямо бъдеще. Знам, че в последно време там има проблеми, които не могат да бъдат разрешени, но при тези обстоятелства отборът работи здраво и играе добре. За мен е очевидно, че както играчите на терена, така и феновете изиграват своята роля за представянето. Интересът ми към футбола със сигурност нарасна в последните години. Преди известно време ме попитаха дали искам да се присъединя към група, която искаше да купи Малага. Това бе вълнуваща перспектива, но в крайна сметка тя пропадна. Може би това да притежаваш футболен клуб е второто най-добро нещо след това да играеш за такъв. Може би един ден...", заяви Клууни. 

Още от Футбол свят

Виж всички