Гледай на живо

Томислав Стипич разкрива последните новини от лагера на "червените" преди началото на шампионата

Ботас: Готино е, че съм до Люис на старта

Ботас: Готино е, че съм до Люис на старта

Валтери Ботас се пребори за шестото място на старта в първата си квалификация като пилот на Алфа Ромео. Опитният финландец ще стартира от трета редица, където ще е с бившия си съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън.

С това си представяне Ботас се класира най-напред от пилотите извън трите големи тима: Ферари, Ред Бул и Мерцедес. В квалификацията Ботас беше по-бърз и от пилота, който го смени в Мерцедес – Джордж Ръсел остана 9-и.

„Стартирам до Люис, това е готино – обясни Валтери. – И двамата сме доволни от това, ще е забавно. Щеше да ми е трудно да повярвам, ако някой ми беше казал, че в Бахрейн ще стартираме на една редица с Люис.”

Страхотен Леклер победи Верстапен в квалификацията в Бахрейн
Страхотен Леклер победи Верстапен в квалификацията в Бахрейн

След 5 години в Мерцедес Валтери не получи предложение за нов договор от Тото Волф и замести в Алфа Ромео Кими Райконен, който в края на 2021 сложи край на кариерата си на пилот във Формула 1.

Хамилтън щастлив от петото място
Хамилтън щастлив от петото място

„Това е началото на съвместното ни пътуване с Алфа. Сега ще гледаме напред, вълнуващо е. Щеше да е по-трудно ако бях завършил 18-и, сега пак ще е трудно, но поне не ми се налага да изкачвам Еверест.”

Симулациите на състезателно темпо пращат Алфа Ромео в дъното на колоната, на около 1,6 секунди на обиколка от Ред Бул, така че Валтери ще трябва да се бори много сериозно утре, ако иска да остане в зоната на точките до финала.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички