Агентът на Андонов: Иван е готов да играе с големите

Агентът на Андонов: Иван е готов да играе с големите

Агентът на българския талант Иван Андонов - Пламен Пейчев, коментира първата повиквателна на 18-годишния вратар за официален мач на Фиорентина, както и развитието му, откакто се присъедини към отбора.

Български талант с шанс за официален дебют за Фиорентина
Български талант с шанс за официален дебют за Фиорентина

“Да, чух се с него. Той е щастлив, но не е момче, което се превъзнася. Приема спокойно и с малко емоции тези неща. Надяваме се, че днешната повиквателна е само началото. Иван израства много след пристигането си във Флоренция и приносът му за триумфа със Суперкупата го потвърждава. Всеки, който разбира от вратари, говори много добре за Андонов. С Алберто Акуилани той се чувства много комфортно. Изненадан съм колко се е подобрил в боравенето на топката с крака. Акуилани иска да гради играта от задни позиции, което ще бъде много полезно за момчето в бъдеще.

Повиквателната, разбира се, е заради отсъствието на Бартломей Драговски, но Иван беше част от подготвителния лагер през лятото и често е тренирал с първия състав. Той е готов да играе с големите. Целта е да продължим да се справяме добре до края на сезона. След това ще оценим всичко, защото момчето е собственост на Левски и в края на сезона Фиорентина ще трябва да реши дали да упражни правото си да го закупи. Ще се радваме, ако това се случи, защото виолетовият клуб е страхотен”, заяви Пейчев пред violanews.com.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти