Гледай на живо

Ще има ли драматична развръзка в битката за титлата в Англия - Гледайте "Контра"

Марк Селби говори открито за психологическите си проблеми

Марк Селби говори открито за психологическите си проблеми

Актуалният световен шампион и световен номер 1 Марк Селби говори открито за психологическите си проблеми, които очевидно го тревожат от доста време насам и за които първоначално с кратко съобщение в "Туитър" призна след края на "Мастърс". Това се случи след победата му с 5:0 в Германския Мастърс над Бари Пинчес и която го класира на осминафиналите, където го очаква Ян Бингтао.

"Надявам се да се подобрявам поради факта, че говоря открито вече за това и така може би ще помогна на други хора. Има много страдащи от такива проблеми, за които ние не знаем. От края на "Мастърс" досега редовно посещавам специалист и дори сега от Берлин се свързвам с него онлайн. Надявам се с негова помощ да продължа да играя, но му казах и на него, че ако ми дойде в повече, ще направя по-голяма пауза от играта и ще си взема почивка.

Ако не бях говорил с терапевт досега, сигурно изобщо нямаше да участвам в този турнир. Той ми каза да не мисля занапред и да гледам мач за мач и ден за ден. Не че не обичам снукъра, просто е много тежък психически спорт и не можеш да си на ниво, ако не си достатъчно добре в главата си.

Не казвам, че снукърът ме е довел до това състояние, не ме разбирайте погрешно. Основно страдам по кончината на баща ми и някои други случки от детството ми са допринесли да се чувствам така днес. Просто потисках чувствата си по тази тема много време и се получи така, че мислите ми за него отидоха в негативна посока, вместо да го помня в положителен аспект.

От години потискам чувствата си и излизам да играя снукър, като само Вики и най-близките ми знаят какво всъщност се случва. Хубаво е, че сега мога открито да си призная, че имам проблем и не се чувствам добре. Преди казвах, че всичко е наред, когато не е било така. Сега свиквам да се откривам повече пред хората, да не се крия зад маска и да се чувствам себе си повече", каза Селби, чийто баща е починал, когато Марк е бил на 16 години.

Още от Снукър

Виж всички