Левски без Андрей Жеков и още 4-ма за Купата в Бургас

Левски без Андрей Жеков и още 4-ма за Купата в Бургас

Волейболният отбор на Левски ще бъде без общо шестима основни състезатели на финалния турнир за Купата на България в Бургас.

Левски София ще бъде без Боян Йорданов и Гордан Люцканов на финалите за Купата
Левски София ще бъде без Боян Йорданов и Гордан Люцканов на финалите за Купата

Първо отпаднаха капитанът Боян Йорданов и Гордан Люцканов, които са с травми. След направените тестове за COVID-19 преди заминаването бе установено, че с позитивен резултат са старши треньорът Андрей Жеков, както и състезателите Светослав Гоцев, Николай Захариев и Симеон Николов. Титулярният разпределител Владимир Станков пък е със стомашен вирус и има теоретична възможност да пътува за Бургас утре, но ако се чувства по-добре и повторният му тест също е отрицателен.

При тези обстоятелства официален дебют ще направят центровете при юношите - Преслав Петков и Кирил Колев. Начело на тима пък ще бъде помощникът на Жеков - Христо Цветанов.

Въпреки отсъствието на ключове играчи, от Левски вярват, че ще се представи възможно най-добре и с подкрепата на само един от опитните лидери - Владислав Иванов. Либерото на националния отбор отново ще бъде с капитанската лента. Той е изразил желание да влезе в ролята на разпределител, но дали това ще стане, ще разберем непосредствено преди двубоя с Пирин (Разлог).

Срещата от 1/4-финалите е утре (29 януари) от 20,00 часа.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти