В Добруджа 07 се готвят за повече победи през пролетта

В Добруджа 07 се готвят за повече победи през пролетта

След отпадането от турнира за Купата на България, волейболистите на Добруджа 07 насочиха вниманието си към подготовката си за втория полусезон на Efbet Супер Волей. След получената два дни почивка, от вчера състезателите на Лазар Лазаров подновиха тренировки преди първия мач от шампионата за новата година. Това е домакинство на Пирин (Разлог) на 5 февруари. Въпреки че тимът от Разлог е на второ място във временното класиране, в лагера на добруджанци са оптимисти, че ще успеят да постигнат победа.

Днес наш екип посети тренировката на тима в залата на УСШ, като разговаряхме с треньора Лазар Лазаров, либерото Николай Тодоров и диагонала Георги Михалев.

Относно загубата от Хебър за Купата, наставникът Лазар Лазаров каза, че тимът е направил добър мач предвид периода, в който се намира. Не успяхме да изиграем достатъчно контроли заради пандемията. Това влияе на окомплектоването на отбора в игрови ситуации, каза наставникът. Той отчете като положително това, че отборът е играл на ниво и в трите гейма, нещо, което е липсвало през първия сезон.

Имахме доста време през паузата да се подготвим и започваме да набираме ритъм, коментира Георги Михалев, който отчита, че играта на Добруджа 07 се подобрява. Вече стоим повече като отбор. Очаквам да победим Пирин в нашата зала. Трябва да започнем да побеждаваме и по-сериозните отбори, каза още Михалев.

Аз съм оптимист. Мисля, че Пирин не са нещо Уау и нашият отбор има възможности да ги победи, заяви либерото Николай Тодоров.

Предстои дълга поредица от мачове за кратко време, което е от полза за отборите с дълга резервна скамейка. За щастие мислим, че нашата програма през втория полусезон е по-лека, коментира Лазар Лазаров. Затова треньор и състезатели са оптимисти, че тимът ще запише повече победи през пролетта и ще успее да завоюва осмото място в редовния сезон, което дава право на участие в плейофната фаза.

Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев
dobrudjabg.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти