Президентът Румен Радев се срещна с Любо Ганев! България иска финалите в Шампионската лига през 2023 година 🏐

Президентът Румен Радев се срещна с Любо Ганев! България иска финалите в Шампионската лига през 2023 година 🏐

Президентът Румен Радев се срещна днес с президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, съобщават от прессекретариата на държавния глава. Двамата са обсъдили перспективите пред един от най-успешните спортове у нас, който през тази година навършва 100 години от организираното си практикуване в България. 

"Вековната традиция на българския волейбол, като един от спортовете, донесли най-много успехи за страната ни, трябва да бъде запазена и развивана", е подчертал президентът Радев.

Той е подкрепил инициативата в годината на 100-годишния юбилей на волейбола България да бъде домакин на финалите на Шампионската лига за мъже и жени - през май тази година. 

Президентът на волейболната федерация е споделил надеждата си идеята София да домакинства спортния форум да получи необходимата подкрепа и от страна на държавните институции. Обща е била позицията, че усилията за реализирането на инициативата са инвестиция не само в българския спорт, но и за популяризиране на страната ни и развитието на икономиката и туризма. 

Предстоящото Европейско първенство за мъже през 2023 г., чийто български домакини ще бъдат Бургас и Варна, също е била във фокуса на разговора между Румен Радев и Любомир Ганев. Страната ни ще приеме турнира заедно с Италия, Република Северна Македония и Украйна.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти