Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16) 0:0

Бивш италиански топ-арбитър оглавява Съдийската комисия на КОНКАКАФ

Бивш италиански топ-арбитър оглавява Съдийската комисия на КОНКАКАФ

Бившият италиански топ-съдия и доскорошен председател на Съдийската комисия на италианската федерация Никола Рицоли беше назначен за ръководител на реферите в Зона КОНКАКАФ, съобщи шефът на регионалната централа. 

56-годишният канадски бизнесмен Виктор Монталяни, който ръководи Конфедерацията на Северна, Централна Америка и Карибския басейн (КОНКАКАФ) обясни, че точната длъжност на Рицоли е Технически съветник по въпросите на съдийството. Той обаче ще има тежката дума по промотирането на нови млади арбитри, както и при избора на съдиите, които ще представят региона на Световни първенства, олимпийски футболни турнири и други. 

"С идването на Никола Рицоли ние приветстваме човек, който има невероятно минало в полето на международното съдийство. Човек, който е бил шеф на Съдийската комисия в едно от най-силните първенства в света, лидер на въвеждането на проекта ВАР в Серия А, както и в същото време съдия с отлично реноме от Световните първенства, Европейските първенства и от клубните турнири в Европа. Очакваме от него подкрепа за съдийството в КОНКАКАФ и помощ за развитието на програми за подобряване на качеството на съдиите но, обясни Монталяни.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти