Войводина изненада експерименталния състав на Зенит в Санкт Петербург 🏐

Сръбският волейболен първенец Войводина (Нови Сад), без национала Радослав Парапунов, постигна изненадващ успех в групите на Шампионска лига.

Войводина победи руския гранд Зенит (Санкт Петербург) като гост с убедителното 3:0 (25:15, 25:21, 25:21).

Мачът, който наблюдавахте по MAX Sport 1 HD, се очакваше да завърши с убедителен и решителен успех в полза на руснаците, но те имаха сериозни проблеми в окомплектоването на състава си.

За Зенит не можеха да играят основни волейболисти като Виктор Полетаев, Егор Клюка, Кирил Урсов и либерото Сергей Мельокзьоров. Словенецът Тине Урнаут пък не можеше да скача и затова се появи в ролята на либеро.

Либерото Женя Гребенников пък се появи като посрещач и завърши двубоя с 3 точки.

Още повече, че до този момент в групата Зенит имаше две убедителни победи с по 3:0, а пък Войводина две поражения със същия резултат.

Сърбите обаче изиграха страхотен мач и показаха невероятен дух, благодарение на което постигнаха победата, която запазва шансовете им за продължаване напред.

Убедително групата води германския Берлин Волейс, който подобно на шампиона на страната Фридрихсхафен постигна служебен успех благодарение на мерките срещу коронавируса в Германия.

Жертви на тези мерки бяха родният първенец Хебър, който падна служебно от Фридрихсхафен, както и португалският Бенфика, който падна от Берлин Волейс и остана на дъното на групата на Зенит.

Още от Волейбол

Виж всички