Гледай на живо

Ботев (Враца) стигна до бараж, Царско село се сбогува с елита

Александър Иванов: Фридрихсхафен отхвърлиха 4 предложения за друга дата за мача ни🏐

Александър Иванов: Фридрихсхафен отхвърлиха 4 предложения за друга дата за мача ни🏐

Президентът на волейболния Хебър Пазарджик Александър Иванов даде специално интервю пред Дарик радио и dsport, в което говори за несъстоялия се мач с Фридрихсхафен за Шампионска лига, предстоящите двубои за Купата на България, както и ваксинацията сред професионалните спортисти у нас. Той разкри, че четри пъти Фридрихсхафен отхвърлят предложението на Хебър за друга дата за двубоя помежду им.

Хебър със служебна загуба в Шампионската лига 🏐
Хебър със служебна загуба в Шампионската лига 🏐

"Срещата с Фридрихсхафен със сигурност е отменена. Към момента официалното становище на CEV е, че ако нещата не се променят резултатът ще е 3:0. Ние проведохме няколко общи срещи с CEV и Фридрихсхафен, за да опитаме да намерим някакво решение. Предложихме доста опции на съперника, но към момента излиза, че техният сгъстен календар не позволява изиграването на тази среща."

Шампионите: Двубоят Хебър и Фридрихсхафен беше отменен поради противоепидемични мерки и рестрикции
Шампионите: Двубоят Хебър и Фридрихсхафен беше отменен поради противоепидемични мерки и рестрикции

"Ние ще изпратим днес или утре последното ни предложение да видим дали не може да направим компромис и двете страни. Това е нашето пето предложение, тъй като не предлагахме само дати, на които не играем, а и такива с насрочени наши мачове. Имахме договореност с нашата федерация, че ще ни съдействат да отменим някой мач от вътрешното първенство. За нас е важно да се изиграе мача."

"Търсихме решение, но не успяхме да намерим. Фридрихсхафен и те имат много отложени мачове, които трябва да изиграят. Мисля, че можем да намерим решение. Ако не стане, ще получим служебна загуба с 0:3."

"Знаете колко малко от професионалните спортисти у нас са ваксинирани. За нас беше голям риск да не получим предварителното разрешение от властите за пътуване и да тръгнем, а впоследствие да се окажем заключени и да не можем да играем за Купата, която е много важна за нас. Затова взехме това решение."

"Всички опитаха да ни съдействат. Ситуацията обаче е такава - пандемична. Всичко е много сгъстено, трябва да се взимат решения в много кратки срокове. Не можем да се сърдим на никого за това. Такава е ситуацията и се налага да продължим да гледаме напред."

"Не искам да степенувам мачовете, но по-скандално щеше да е да загубим служебно три мача за Купата вместо един. Нека да пробваме и последното си предложение, като дата и ще видим."

"Отборът се готви. Имаме кадрови проблеми, но се надявам всички да са готови за мачовете в Бургас и годината да тръгне с трофей."

"За професионалните атлети за в бъдеще няма да има много опции освен задължителна ваксинация. Съперниците ни идват 100% ваксинирани. При нас цифрата е много малка и незначителна. Ние, като клуб, искаме да бъдем разумни, но не искаме да налагаме нещо, което е лично решение."

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти