Хебър със служебна загуба в Шампионската лига 🏐

Първенецът на България Хебър (Пазарджик) записа служебна загуба в Шампионската лига.

В сряда възпитаниците на Камило Плачи трябваше да гостуват на германския Фридрихсхафен, но от тима от Пазарджик са предпочели да не пътуват до Германия и Европейската конфедерация по волейбол (CEV) е присъдила вече служебна загуба на българския тим с 0:3 (0:25, 0:25, 0:25).

Шампионът Хебър се позатрудни, но победи чисто Добруджа 🏐
Шампионът Хебър се позатрудни, но победи чисто Добруджа 🏐

От Хебър са отказали да пътуват до Фридрихсхафен, защото после всички от тима щяха да бъдат поставени под карантина и по този начин нямаше как да участват във финалния турнир за Купата на България в Бургас от 29 до 31 януари.

От шампиона на България не са могли да намерят свободна дата за провеждане на двубоя от Шампионската лига.

Българите бяха допуснати да влязат в Германия, но Хебър беше заплашен с тридневна карантина в родината си след завръщането си. Тъй като Пазарджик щеше да пропусне финалния турнир за Купата на България, отборът реши да не пътува за Ной-Улм.

58 Шампионската лига: Хебър - Фридрихсхафен 3:2 🏐

Tърсенето на алтернативна дата се оказа трудно заради напрегнатите графици на двата отбора. Поради тези причини от CEV присъдиха служебна победа на Фридрихсхафен с 3:0.

58 Шампионската лига: Хебър - Фридрихсхафен 3:2 🏐

От ръководството на Хебър все още се надяват от CEV и от Фридрихсхафен да преразгледат решението и да се намери свободна дата, за да се изиграе двубоя от Шампионската лига.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти