Павел Маринов за Константин Костадинов: Искам да му помогна да използва енергията си по правилния начин

Павел Маринов за Константин Костадинов: Искам да му помогна да използва енергията си по правилния начин

Българският баскетболист Павел Маринов, който вече дебютира за новия си тим в Испания Палмер Палма, където е съотборник с Константин Костадинов, заяви, че е много благодарен за възможността, която има. 

Палмер със загуба в дебюта на Павел Маринов
Палмер със загуба в дебюта на Павел Маринов

"Чувствам се много добре. Винаги е удоволствие да мога да играя баскетбол. Лигата е различна от тези, в които съм играл до момента. Последният ми официален мач беше преди около месец, така че се наслаждавах. Вече очаквам с нетърпение следващата среща", коментира Маринов пред клубния сайт след дебюта си за отбора, който се състезава във Втора дивизия в Испания. "Баскетболът тук е много динамичен, изисква много тичане, включително на тренировките. Мисля, че лигата е смес от ветерани и млади играчи", добави българинът. 

33-годишният баскетболист е най-възрастният в състава на Палмер Палма и е категоричен, че знае каква ще е ролята му в тима. "Бих искал да предам на съотборниците си от моята отдаденост, страст и любовта ми към баскетбола, както и опита ми. По-скоро да го покажа, отколкото да говоря. Те са добри играчи, с много потенциал и освен това са добри момчета. Позитивни са, независимо от резултатите и се надяваме на положителни резултати в следващите мачове. Все още предстои голяма част от сезона, много мачове, въпреки че задачата ни няма да е лесна", заяви още Павел Маринов по повод негативната серия на Палмер Палма. 

Павел Маринов пред Sportal.bg: Убеден съм, че с Костадинов ще се разбираме добре
Павел Маринов пред Sportal.bg: Убеден съм, че с Костадинов ще се разбираме добре

"Уверен съм, че ще постигнем добри резултати, просто е въпрос на работа и вяра", каза Маринов, който подчерта, че е благодарен за възможността да играе за този тим. "Няма значение колко опит имаш, винаги можеш да учиш още. Честно казано, в последните години нямаше някой, който да ми казва как да играя, а винаги ми казваха, че имам опит и знам как", обясни баскетболистът. 

По повод другия българин в състава - Константин Костадинов, Маринов коментира: "Той е момче, което дава много енергия и притежава харизма. Надявам се, че ще мога да му помогна и да му покажа как да използва тази енергия по правилния начин. Ако успее, няма да има граници."

Снимки: Twitter/Palmer Alma Mediterránea Palma

Още от Баскетбол

Виж всички