Перес: Вярвам, че мога да спечеля титлата с Ред Бул

Перес: Вярвам, че мога да спечеля титлата с Ред Бул

Серхио Перес заяви, че има намеренията да се бори за световната титла във Формула 1 през сезон 2022, който ще е неговият 11 в шампионата и втори в екипа на Ред Бул.

В първата си година в Милтън Кийнс мексиканецът спечели една победа в Азербайджан и се качи още четири пъти на почетната стълбичка, което му отреди четвъртото място в крайното класиране при пилотите. За него обаче първата половина на сезона бе много трудна, тъй като той нямаше много време по време на предсезонните тестове, в което да се адаптира към спецификите на болида на Биковете.

Серхио Перес: Заради битката за титлата нямах време за адаптация
Серхио Перес: Заради битката за титлата нямах време за адаптация

Именно поради тази причина той прекара цялата година в сянката на своя съотборник Макс Верстапен, който завоюва своята първа титла след драматичен финал. В него Перес изигра ключова роля, тъй като в един момент от състезанието в Абу Даби направи много солидно защитно каране, което позволи на Верстапен да стопи близо шест секунди от пасива си спрямо Люис Хамилтън в само една обиколка.

Серхио Перес, Макс Верстапен, Люис Хамилтън

„Наистина се наслаждавам на работата ми с отбора, с тези хора, с инженерите, с Ред Бул. Чувството да си част от това семейство е невероятно, страхотно е да работиш с Макс и с отбора като цяло. За мен, в този етап от кариерата ми, най-важното е да се наслаждавам на нещата. Когато спра да се наслаждавам ще си ида вкъщи защото мястото ми няма да е тук. Аз обаче съм в този спорт защото напълно вярвам, че мога да бъда световен шампион“, каза Перес.

Серхио Перес е щял да се откаже от Формула 1, преди да премине в Ред Бул
Серхио Перес е щял да се откаже от Формула 1, преди да премине в Ред Бул

Той също така коментира и каква е разликата между живота в отбора като Рейсинг Пойнт/Форс Индия и Ред Бул.

Серхио Перес, Макс Верстапен

„Първо имаш много задължения към бранда Ред Бул, има и много партньори. Освен това и на пистата е различно, тук се бориш за титлите или поне се опитваш. Така че и на, и извън нея има много работа, много големи изисквания и постоянно си в светлината на прожектора. Това го прави много, много интензивно. В сравнение с отбор, който не се бори за титлата и не е толкова голям бранд като Ред Бул нещата са много по-предизвикателни“, заяви мексиканецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти