Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 часа: Новият член на Втора лига Левски (Крумовград) в двубой срещу Саяна (Хасково)

В Бразилия няма да играят неваксинирани футболисти

В Бразилия няма да играят неваксинирани футболисти

Бразилската футболна конфедерация (КБФ) взе решение, че в най-горните нива на местния футбол ще допуска да играят само ваксинирани футболисти срещу КОВИД-19. Правилото влиза в сила с незабавен ефект и ще се прилага от началото на този сезон. КБФ обяви още, че решението е на базата на договор и споразумение със здравните власти в страната, както и че всички налични документи са разпратени до отборите в Серия А, Серия Б, Серия С и Серия Д, а до дни ще се реши дали и в по-долните нива ще се прилага това правило или пък ще се използва частично.

"Едно от тях е задълженията за клубовете е представяне на пълен сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19 на медицинската комисия на CBF", се казва в изявление. Първите четири национални дивизии стартират през втората седмица на април.

Селекционерът на Бразилия Тите също се присъедини към тази позиция на федерацията. И заяви, че не вика защитника на Атлетико (Мадрид) Ренан Лоди за предстоящите квалификации за Световно първенство, защото не е бил напълно ваксиниран (без бустерна доза). Въпросът за отношението на спортистите към ваксините доминира в спортните заглавия напоследък, след като тенисистът Новак Джокович, който не е ваксиниран, беше депортиран преди Откритото първенство на Австралия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти