Жалко! Алберт Попов не успя да завърши първия манш на слалома в Кицбюел

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов не успя да стигне до финала на първия манш на слалома за Световната купа в Кицбюел, Австрия.

Аби се движеше с много силно темпо и след втората междинна контрола той имаше пасив от само 0.11 спрямо временния лидер Алекс Винацер (Италия), като бе с топ време във втория сектор. Прекомерната агресия на българина в тежките условия в Австрия обаче му изигра лоша шега и той пропусна врата, което му коства шанс за ново добро класиране в Кицбюел където име едно девето място от преди три години.

Добрата новина за Аби е, че във вторник керванът се пренася в Шладминг за класическия нощен слалом на „Планай“, на който той има две шести места, включително и през 2021 година.

Вторият манш на днешния слалом започва в 14:45 часа българско време. Преди него лидер е бившият световен шампион за младежи Винацер, който има аванс от 0.08 секунди спрямо французина Клеман Ноел. Трети на 0.09 зад водача е световният шампион от Кортина 2021 Себастиан Фос-Солевог (Норвегия), който е и лидер в класирането за малкия кристален глобус в дисциплината.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти