Рангник за недоволството на Кристиано: Отборът е по-важен от всеки футболист, независимо кой е той

Рангник за недоволството на Кристиано: Отборът е по-важен от всеки футболист, независимо кой е той

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник още веднъж коментира темата с гневната реакция на Кристиано Роналдо след негова смяна в двубоя срещу Брентфорд през седмицата. Германецът заяви, че този момент е нормален и не трябва да се раздухва, но подчерта, че отборът е по-важен от всеки отделен футболист, без значение кой е той.

"Не бива да вдигаме много шум около това. Обясних му още по време на мача. Казах, че работата на футболния мениджър е да помогне на отбора си да спечели. Направихме го по по-добрия начин. Единственият въпрос бе кого да заменим. Той ме попита защо не съм сменил някой от по-младите играчи. Във футбола трябва да се взимат решения в точния момент. Играч като Кристиано Роналдо не харесва да бъде сменян. Реакцията му беше емоционална. Това не е проблем. Знам как офанзивните футболисти реагират в такива случаи, но важното е да спечелим точките. Всеки мач е много важен. Отборът е по-важен от играча, независимо кой е той. Бруно Фернандеш също беше заменен и не беше щастлив. Но това бе в най-голям интерес на отбора и клуба"

По въпроса за бъдещето на Джеси Лингард германецът заяви следното: "Джеси е добър футболист, така че е нормално други клубове, като Нюкасъл, да имат интерес към него. Ако ме питате какво ще се случи, страхувам се, че не мога да отговоря. Не знам и какво точно иска играчът и какви са другите възможности пред него. Не е лесно в Ман Юнайтед предвид другите футболисти на тази позиция. Няма да съм недоволен, ако той остане. Знам какво може да даде".

Рангник добави, че все още не знае дали Джейдън Санчо, който през седмицата загуби близък роднина, ще играе в утрешния двубой с Уест Хам. Двубоят със сигурност пропуска Виктор Линдельоф, който ще остане със семейството си, което е преживявало стрес, след като фамилната къща е станала обект на обир от крадци, докато шведът в бил с отбора за гостуването на Брентфорд. Съпругата и децата на Линдельоф са били принудени да се скрият по време на взлома.

Още от Футбол свят

Виж всички