Руснак с втора победа в кариерата си, Тарей Бьо взе глобуса в индивидуалната

Руснак с втора победа в кариерата си, Тарей Бьо взе глобуса в индивидуалната

Антон Бабиков завоюва своята втора победа в кариерата си в Световната купа по биатлон, след като триумфира в индивидуалната надпревара на 20 километра в Антхолц-Антерселва, Италия, след като единствен той повали всичките си 20 мишени. Първата победа в кариерата на Бабиков дойде през декември 2016, когато той триумфира в преследването на 12.5 километра в  Йостерсунд, Швеция.

Втори зад него се класира Тарей Бьо, който бе перфектен в първите си три стрелби, но пропусна две мишени в последната. Въпреки тези две наказателни минути норвежецът завърши на само 9.7 секунди зад Бабиков, заради по-бързото си преминаване по трасето. С тази си втора позиция и второто място от старта в Йостерсунд в началото на сезона, норвежецът си гарантира и малкия глобус в дисциплината за сезона, тъй като това бе последната индивидуална за сезона в Световната купа.

Тарей Бьо

На трета позиция с една грешка на трета стрелба се нареди Сайд Каримула Калили (Русия), който завърши на 48.5 зад своя сънародник Бабиков. Четвърти с три пропуска и изоставане от 50.5 завърши Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия), а петицата бе затъворена от миналогодишния носител на малкия глобус Стурла Холм Легрейд. Норвежецът допусна три грешки и завърши на 1:32.9 зад Бабиков, с което отстъпи малкия глобус на Тарей Бьо, въпреки победата си на старта на сезона.

От тримата българи на старт днес най-добре се представи Димитър Герджиков, който завърши на 46-а позиция, след като допусна три пропуска в двете си стрелби от положение легнал. Антон Синапов остана 75-и с шест грешки, а сребърният медалист в дисциплината от Световното първенство в Йостерсунд през 2019 Владимир Илиев завърши 78-и с общо осем пропуска.

В генералното класиране за Световната купа начело въпреки 20-а си позиция днес остава Кентан Фийон Майе (Франция), който има актив от 602 точки и аванс от 101 спрямо сънародника си Емилиян Жаклен, който завърши 10-и в днешната надпревара. Трети с 484 пункта е Себастиан Самуелсон (Швеция), който не участва днес.

Програмата на Световната купа в Антхолц продължава утре с женския индивидуален старт на 15 километра. Следващата надпревара за мъже ще бъде в събота, когато ще се проведе вторият за сезона масов старт на 15 килоемтра.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти