Сръбският президент: С Джокович световният ред показа какво може да направи с всекиго

Сръбският президент Александър Вучич подкрепи тенисиста Новак Джокович след днешното решение на австралийския съд, определяйки подобно отношение към спортиста като лов на вещици, предаде ТАСС, като се позовава на информация във в."Телеграф".

Джокович отлетя от Австралия
Джокович отлетя от Австралия

"Ако те веднага бяха казали, че неваксинирани не могат да влизат (в Австралия), той нямаше да пристигне. А така той направи всичко, което трябваше, а след това започнаха заяждания в невиждан мащаб, нещо като лов на вещици", каза Вучич.

В телефонен разговор с Джокович Вучич е изтъкнал, че австралийските власти са се унизили с издевателството над спортиста. Той е казал, че тенисистът "може да се завърне с високо вдигната глава в своята страна".

"Тези, които искаха да демонстрират някакви принципи, показаха, че нямат принципи. Издевателстваха над тенисиста 10 дена, за да му връчат решение, за което са знаели от първия ден", коментира Вучич.

Той добави, че с примера на Джокович са искали да покажат как функционира "световният ред и какво могат да направят с всекиго".

С единодушно решение, взето днес от съдебния състав на Федералния съд на Австралия, Новак Джокович загуби обжалването на решението за повторно анулиране на неговата виза.

Така сърбинът няма да вземе участие в Откритото първенство на Австралия, което започва утре в Мелбърн.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти