Франция с безпроблемна победа в женската щафета в Руполдинг

Франция с безпроблемна победа в женската щафета в Руполдинг

Френският квартет на Анайс Шевалие-Буше, Клое Шевалие, Жустин Бреза-Буше и Жулия Симон стигна до втората си победа в женските щафети на 4 по 6 километра от началото на сезона в Световната купа по биатлон, след като триумфира в Руполдинг, Германия.

Французойките имаха нужда от четири резервни патрона, за да свалят всичките си 40 мишени и със страхотното си ски-бягане победиха с 35.1 секунди състава на Швеция (Йохана Скотхайм, Стина Нилсон, Мона Брорсон, Анна Магнусон), който използва само два допълнителни патрона. На трета позиция, на 1:12.2 зад победителките, остана отборът на Русия (Валерия Веснецова, Светлана Миронова, Ирина Казакевич, Кристина Резцова), който имаше нужда от шест резервни патрона.

В последните обиколки най-ужесточена беше битката за четвъртото място, в която на финала отборите на Германия (Ванеса Войт, Ванеса Хинц, Франциска Хилдебранд, Дениза Херман), Беларус (Ирина Лесченко, Динара Алимбекова, Елена Крючинкина, Хана Сола) и Италия (Лиза Витоци, Доротея Вирер, Самуела Комола, Федерика Санфилипо) бяха разделени от само 1.8 секунди. Победата в него грабнаха домакините (1+5), пред олимпийските шампионки от Беларус (1+7) и Италия (0+7).

Въпреки важността на днешната щафета за броя квоти за Олимпийските игри в Пекин идния месец, България не взе участие заради липсата на четвърти състезател. Причина затова са контузията на Даниела Кадева и карантината на Лора Христова, което остави Милена Тодорова, Мария Здравкова и Валентина Димитрова само.

Утре от 15:30 часа българско време в Руполдинг ще се проведе и мъжката щафета на 4 по 7.5 километра. В неделя пък Меката на биатлона ще приеме и преследвания за мъже и жени, в които България ще има по един представител.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти