Съдията от Мали-Тунис бил откаран в болница след спорните решения

Вчерашният двубой между Мали и Тунис завърши с минимална победа в полза на “орлите”, но срещата ще се запомни най-вече с поредица от странни решения от страна на съдията Джани Сиказве от Замбия, които предизвикаха сериозен медиен отзвук. Само през второто полувреме той отсъди две дузпи - по една за двата отбора, след което свири изненадващо край на мача още в 85-ата минута. 

Странни съдийски отсъждания белязаха Тунис - Мали
Странни съдийски отсъждания белязаха Тунис - Мали

Това предизвика бурна реакция от щаба на Тунис, той ревизира решението си и поднови играта, показа спорен червен картон на играч от тима на Мали, а минута преди края на редовното време на двубоя той отново даде край, макар да имаше основание за продължение от поне няколко минути.

Френското издание “Екип” информира, че веднага след като той бе изведен с полицейски кордон от терена, Сиказве е бил откаран в болница по подозрение, че получил топлинен удар. Именно това най-вероятно ще се окаже и причината за настоятелните му опити да прекрати двубоя преди да изтекат 90-те минути. Впоследствие официалните представители на турнира върнаха Мали на терена, за да бъдат доиграни още няколко минути, а вместо първият съдия, на негово място се появи четвъртия. Той така и нямаше възможност да поднови срещата, тъй като от делегацията на Тунис отказаха да излязат.

Самият Джани Сиказве е бил наказван вече за корупция през 2018-а, след като се пораждат много въпросителни относно начина, по който е провел двубой от африканската Шампионска лига.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти