Кайрън Уилсън е последният четвъртфиналист в "Мастърс"

Кайрън Уилсън е последният четвъртфиналист в "Мастърс"

Кайрън Уилсън е последният четвъртфиналист в "Мастърс", след като попречи на Стюърт Бингам да направи нов голям обрат срещу него в турнира и го надви с 6:5 в драматичен сблъсък в "Александра палас" в Лондон.

През 2020-а при предишната им среща в турнира Бингам осъществи паметен обрат от 1:4 до 6:4 и впоследствие спечели титлата, като сега също изравни от 1:4 до 4:4, но Воина успя да се промъкне до победата.

Бившият финалист в "Мастърс" и в "Крусибъл" Уилсън продължава да търси първия си трофей от "Тройната корона", а сега ще трябва да премери сили на четвъртфиналита срещу Джъд Тръмп, който го победи на финала в "Александра палас" през 2019-а.

Уилсън започна ударно двубоя с Бингам и поведе с 3:0 чрез брейкове от 57, 82 и 79, като съперникът му намали резултата с хубава поредица от 96. След интервала Воина увеличи аванса си със серия от 83, а в шестия фрейм заслужи уважението на всички, обявявайки си сам фаул в момент, когато можеше да направи печеливш брейк.

Оттам Бингам започна поредицата си от три спечелени фрейма, включително правейки най-високата точкова серия в турнира до момента от 139 за 4:4. Уилсън отново поведе с 5:4, но световният шампион за 2015-а отговори подобаващо с нов силен сенчъри брейк от 132, за да вкара мача в решителен фрейм.

В него именно Бингам имаше първи шанс да се развихри между топките, но пропусна розова от оригиналната й позиция и спря на 31. Уилсън успя да компенсира изоставането си и мачът трябваше да се реши с битка по последната жълта, реализирана в крайна сметка от по-младия майстор на щеката. Той разчисти до розова и така преодоля първия кръг, като ще очаква Джъд Тръмп на 14 януари от 15:00 часа.

Още от Снукър

Виж всички