Пет начина да се мотивирате да спортувате

Пет начина да се мотивирате да спортувате

„Поставете си високи цели и не спирайте, докато не ги постигнете.“ Това са думи на Бо Джаксън – бившия американски бейзболен и футболен играч, който е единственият професионален спортист в историята, обявен за All-Star и в двата спорта. Неговите елитни постижения му изграждат репутация на един от най-великите спортисти на всички времена.

Не е новина, че физическата активност и редовните тренировки са неизменна част от начина на живот на хората в добра форма, независимо от възрастта. Но в реалния живот и понякога вътрешният ни глас предлага да пропуснем тренировката или да вземем храна за вкъщи и да поработим още няколко часа, защото отново времето не ни е било достатъчно. Когато това се случи, може да е трудно да изпълните плана си, за да стигнете до фитнес залата и да дадете приоритет на тренировката. Точно в такива моменти идеите за мотивационни практики и трикове могат да са ви от полза. Ето какво сме ви приготвили за силен и последователен старт на годината:

1. Направете го забавно. Намерете спорт или дейности, които ви харесват, след което променяйте рутината, за да я поддържате интересна.

2. Направете физическата активност част от ежедневието си и сложете един резервен екип в колата си „за всеки случай“.

3. Помислете за алтернативна тренировка, като например пешеходен маршрут до работа.

4. Обединете усилията си с приятели или съседи и тренирайте заедно – със сигурност ще ви бъде и по-интересно.

5. Награждавайте се за положените усилия – с приятна разходка, хубава напитка или нов уред за трениране като някои от специалните предложения по-долу.

Ако миналата година не сте постигнали целите си за физическа форма, но сте си обещали, че през 2022 г. нещата ще се променят, ви предлагаме няколко незаменими „съюзника“ за вашата нова и по-добра версия. А най-хубавото е, че всички те се намират лесно, удобно и с добри оферти само на клик разстояние в eMAG, което със сигурност ще ви освободи време за тренировка.

Мултифункционален фитнес уред Finnlo за тренировки на цялото тяло. Уредът е сгъваем, което означава, че само с няколко бързи хода преминавате в позиция за следващо упражнение. С AB & BACK TRAINER от FINNLO можете да постигнете следните цели:

⦁ Укрепване на мускулите на гърба и превенция на болките в гърба;

⦁ Тренировки за корем за ориентирани към здравето упражнения или за плочки;

⦁ Добре тренирани мускули на седалището и ръцете;

⦁ Ефективно укрепване на мускулите на горната част на тялото.

С мултифункционалния уред можете да изпълнявате отлична тренировъчна програма у дома, която ще ви помогне да укрепите всички важни мускули на горната част на тялото, често пренебрегвани през деня – особено ако прекарвате много време седнали в офиса или в колата. Уредът осигурява правилна стойка и оптимално движение, благодарение на иновативния си дизайн.

Регулируем експандер Tunturi – комплектът разполага с многофункционални еластични ленти с 5 различни вида ленти, 2 въжета, 2 дръжки и накрайник за закачване на врата. Фиксирайте накрайника на вратата, хванете дръжките и вашата тренировка може да започне! Основно предимство на тренировката с еластична лента е, че развивате мускулна сила, без да се оказва излишно напрежение върху ставите. Комплектът е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали спортуващи, за рехабилитационни упражнения и силови тренировки.

Тренажор за бицепс DynamicBodyTrimmer – този динамичен уред е идеален за вашите тренировки, независимо от времето навън. Практичен решение за спорт у дома! Необходимо е да отделите 25-30 минути 2-3 пъти седмично, като предварително започнете със загряване от поне 5 минути, а след края на тренировката отделите време за възстановяване.

Спортна чанта Nike Academy Teal L Hardcase – изключително стилна и удобна, а сега и със страхотна оферта в eMAG, чантата има издръжлив дизайн, създаден, за пълен комфорт. Твърдото и подсилено дъно предпазва багажа от удари и драскотинии позволява доброто му съхранение, когато сте в движение, а основното отделение на чантата предлага просторно място за спортните ви атрибути. Сакът разполага с алтернативна опция за носене на дръжките, които имат ергономична форма.

Ако искате бързо да свалите няколко килограма, също има удобно решение – това е сауна костюм, която повишава вътрешната температура и улавя топлината на тялото вътре. Повишавайки температурата и за да се охлади, тялото реагира незабавно, като се изпотява. Тогава температурата на тялото се понижава, а процесът подпомага да загубите излишни килограми, докато тренирате. В допълнение се засилва и метаболизмът. Костюмът е от две части и позволява максимална свобода на движенията.

Тези и още много идеи за спортуване у дома ще откриете в богатата селекция на eMAG с фитнес уреди и аксесоари. Пазаруването на платформата е бързо, лесно и сигурно, като спестява време и пари. То идва и с вече добре познатите предимства на електронната търговия: удобно и лесно поръчване, където и да се намираме и по всяко време, различни опции за плащане, включително и разсрочено, възможности за сигурна и бърза доставка до вкъщи или над 3000 точки в страната – куриерски офиси, клоновете на Български пощи или един от трите шоурума на eMAG.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти