Артета не пожела да коментира Влахович, но заяви: Арсенал винаги е бил атрактивен за най-добрите играчи

Артета не пожела да коментира Влахович, но заяви: Арсенал винаги е бил атрактивен за най-добрите играчи

Мениджърът на Арсенал Микел Артета отказа да коментира информациите, че Арсенал ще направи всичко възможно да привлече през този месец нападателя на Фиорентина Душан Влахович. Испанецът обаче подчерта, че клубът все още е атрактивен за най-добрите играчи в света.

"Съжалявам, че ще ви разочаровам, но няма да обсъждам никакви трансферни слухове. Това, което наистина искам през този месец, е да имам колкото се може повече играчи, които да са здрави и във форма. След това имаме стратегия и ще направим това, което е възможно. В исторически план този клуб винаги се е целил в най-добрите играчи в света. Най-добрите футболисти също винаги са били привличани от Арсенал. Тази ситуация не се е променила и това е предимство за нас.

През последната седмица загубихме много играчи и се опитваме да се адаптираме към това. Имаше различни причини - някои контузии, някои положителни резултати на тестовете и някои, които са ангажирани в турнира за Купата на африканските нации."

Относно фалшивите позитивни тестове в лагера на Ливърпул, заради които двубоят между двата тима, който трябваше да се изиграе преди седмица, бе отложен, Артета заяви: „Това не е в наш контрол. Английската футболна лига има отговорността да проверява статуса на всеки футболист и да взима решението дали той може да играе, или не.

Още от Футбол свят

Виж всички