Бордо отстрани капитана и още петима играчи

Бордо отстрани капитана и още петима играчи

Радикални мерки взеха в елитния френски Бордо, който е на 17-о място в Лига 1 и е много близо до изпадащите. Ръководството на клуба информира много от играчите на отбора, че са отстранени и ще тренират с втория отбор. Сред тях е и капитанът Лоран Косиелни, който е бивш футболист на Арсенал и френски национал. Шефовете са решили, че той не е на нивото на очакванията и не изпълнява ролята си на лидер. 

Централният защитник имаше различни контузии през сезона, а около празниците бе заразен с КОВИД-19. Той бе резерва при последната домакинска загуба от Олимпик Марсилия с 0:1. Сред другите отстранени са Джош Маджа, Самюел Калу, Отавио, Меди Зеркан и Пол Баис. Последните двама напоследък са имали проблеми и с дисциплината. 

Договорът на бразилеца Отавио изтича в края на сезона и той е подписал предварително споразумение с бразилски клуб. Това е и част от стратегията на Бордо да освободи място в съблекалнята и да облекчи бюджета за заплати, тъй като треньорът Владимир Петкович държи на двама или трима нови футболисти през зимния трансферен прозорец.

Още от Футбол свят

Виж всички