Обвиненията срещу германски олимпийци за насилие над животни ще бъдат свалени срещу дарение

Обвиненията срещу германски олимпийци за насилие над животни ще бъдат свалени срещу дарение

Градският съд в Потсдам е готов да свали обвиненията срещу германски олимпийци за насилие над животни. Това са състезателката в модерния петобой Аника Шлеу и нейната треньорка Ким Райзнер, които малтретираха кон по време на Олимпийските игри в Токио и предизвикаха голям скандал. 

От съда в Потсдам обясниха, че Шлеу и Райзнер са проявили агресия срещу животното за кратък период от време и тя е била предизвикана заради физическото и психическото натоварване по време на състезанието. Обвиненията срещу двете ще бъдат свалени, когато те направят дарение на организация с благотворителна цел. 

Шлеу замина за Токио с желанието да спечели златен медал в модерния петобой, но конят Сейнт Бой отказа да потегли за скоковете. В този момент Райзнер я призова да удари коня "както трябва" и тя го направи, за което двете бяха дисквалифицирани. 

Обвиненията срещу Шлеу и Райзнер бяха повдигнати от Германската организация за защита на животните. От съда взеха предвид и това, че на двете повече няма да им се налага да работят с коне, тъй като ездата ще отпадне от модерния петобой заради подобни инциденти. Чашата преля именно с изцепката на Шлеу в Токио.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти