Клоп: Имахме много фалшиво позитивни играчи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че много от позитивните тестове на неговите футболисти през седмицата всъщност са се оказали фалшиво положителни. Въпреки това той не посмя да рискува и остави всички от тях извън състава за мача с Шросбъри от ФА Къп. Въпреки това мърсисайдци спечелиха с 4:1.

"Мислехме, че имаме истинска вълна от заразени, но се оказа, че повечето тестове са фалшиво позитивни. Но правилата са такива, че предпочетохме да оставим всички извън състава за днешния мач. Единственият реално заразен в състава е Трент Александър-Арнолд, всички останали са с фалшиво положителни тестове", разкри Клоп.

Той коментира и представянето на тима му в мача.

"Казах на момчетата след мача, че се гордея с тях. Толкова много неща се объркаха, особено след като получихме гол. Все едно пишехме сценарий върху бананова кора. Всички младежи, които се включиха, са много добри играчи, няма съмнение в това. Но е доста трудно, когато трябва да играеш срещу отбор, прибран дълбоко в неговата половина, какъвто бе Шросбъри", каза още германецът.

Накрая той отрече слуховете, че контузията на Тиаго Алкантара е сериозна и той ще отсъства до края на сезона.

"Той не е аут до края на сезона, изобщо не. Травмата е на бедрото, това е ситуацията и му трябва време. Той не е тренирал тази седмица, но очакваме да се върне, за да направи рехабилитация от утре нататък и тогава ще видим", завърши специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички