Изабела Янкова: Изключително горда съм от себе си, постигнах всичко намислено за 2021 г.

Изабела Янкова постигна най-големите си успехи в своята кариера през 2021 г. 17-годишната състезателка по планинско колоездене стана световна и европейска шампионка за девойки, спечели Световната купа, а освен това завърши като №1 и в Европейската купа. Тя влезе в историята като първата, която постига подобно нещо за страната ни.

Логично тези успехи отредиха на талантливата спортистка от Тетевен и място сред десетимата най-добри млади спортисти на България за 2021 г. в анкетата на сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg

16 Най-добър млад спортист на България за 2021

“Постигнах абсолютно всичко, което си бях намислила и съм горда от себе си.

Най-големият успех за мен през 2021 г. беше, че станах световен шампион. Чувството, че си в тази история за цял живот - това никога не се е случвало в България в нашия спорт, в нашата федерация. Наистина съм много щастлива, защото не вярвах напълно, че това може да се случи, но не си казвах, че е невъзможно. Просто най-голямата ми мотивация беше, че всеки труд се възнаграждава”, сподели Янкова след церемонията.

Кой е човекът, който най-много е помогнал за нейните успехи, от какво е разочарована младата спортистка, какво още иска да постигне през 2022 г.? Отговорите на тези въпроси ще намерите във видеото.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти