Мартин Стоев с приза за треньор №1 за втори път 🏐

Селекционерът на волейболните национали до 19 г. Мартин Стоев заслужи приза за №1 при треньорите на подрастващи в анкетата на Viasport.bg.

Това е второ негово отличие след 2019 г., когато изведе същите момчета (тогава до 17 г.) до второто място в Европа, а през 2021 г. ги направи и втори в света.

Така Стоев стана първият специалист, избиран два пъти за най-добър треньор на подрастващи. Преди него купата за №1 на Viasport.bg са вдигали: Камелия Дунавска (художествена гимнастика, 2013 г.), Александър Димитров (футбол, 2014 г.), Драган Иванов (волейбол, 2015 г.), Асен Пандов (шорттрек, 2016), Ангел Стойков (футбол, 2017) и Стойко Цонов (лека атлетика, 2018).

Владимир Гърков

Стоев бе награден от президента на БФВ Любо Ганев и получи ваучер за уикенд за двама в 5-звездния хотел Петте елемента в новата Спа дестинация на България – Сапарева баня.

Владимир Николов

„Да си треньор на подрастващи е много отговорна задача. Трябва да си мотиватор, да успяваш да убедиш момчетата, че това, което правиш е правилно. Да успяваш да ги накарат да те слушат и вярват. Пожелавам му още много медали, защото той и неговият отбор го заслужават. Благодаря ти, Марти“, обърна се Ганев към Стоев.

„Благодаря за пожеланието“, каза от своя страна Стоев. „Мина една тежка година за нас. Условията за работа не бяха нормални, знаете за какво говоря, каква е ситуацията в света. Но с голямо желание и раздаване успяхме да постигнем нещо, което не беше правено от 30 години. Радвам се за момчетата, имаме много големи надежди в тях. Дай Боже до година-две, някои от тях да успеят да се наложат и в мъжкия отбор“.

Георги Глушков

На церемонията бе връчен и първият приз на името на големия баскетболист Спас Натов, който получи легендата на женския ни баскетбол Юлия Стоянова за дългогодишната си работа и вдъхновението на стотици деца да се занимават с този спорт.

Младият лекоатлетическия клуб „Свети Георги“, който бе и домакин на церемонията, пък отличи три от своите най-изявени малки спортисти.

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти