Вторите в света волейболисти са Отбор на годината

Националният тим по волейбол за юноши под 19 г. бе определен за Най-добър отбор при подрастващите за 2021 г. в анкетата на Viasport.bg.

Мартин Стоев с приза за треньор №1 за втори път 🏐
Мартин Стоев с приза за треньор №1 за втори път 🏐

През изминалата година момчетата на треньора Мартин Стоев спечелиха сребърните медали от световното първенство в Техеран и балканската титла за младежи под 20 г. в Косово и стигнаха по безапелационен начин до купата в класацията с актив от 1040 точки.

Мартин Стоев, Любо Ганев

Всъщност, това е втори трофей за младите „лъвчета“, които бяха №1 и през 2019 г., когато стигнаха до второто място в Европа за юноши под 17 г.

В допитването до спортните журналисти точки получиха общо 6 отбора. По 50 точки получиха националният отбор по тенис за девойки до 14 г., който спечели сребърни медали от световното и европейско първенство, както и националният отбор по бокс за младежи до 17 г., спечели 4 медала от европейското първенство в Будва.

Освен тях гласове в допитването взеха националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки, националният отбор по футбол за юноши до 17 г. и националния отбор по естетическа групова гимнастика.

Капитанът на волейболистите Владимир Гърков получи купата за победител и благодари от името на целия отбор.

Владимир Николов

„Благодаря на всички, които са гласували за нас. Благодаря и на волейболната федерация, че ни осигури всички възможни условия да постигнем успехите си. Пожелавам на всички спортисти да са живи и здрави“, каза Гърков.

„Радвам се, че имам възможността да наградя тези момчета. Те ни донесоха много радост. Пожелавам на всички федерации да имат подрастващи и да им осигурят подходящи условия за подготовка. В тези младежи е бъдещето. Пожелавам на всички да продължат да следват мечтите си и да вярват, че резултатите ще дойдат“, коментира президентът на БФВ Любо Ганев при награждаването.

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти